De Beste Trampoline 2022

De top 10 beste trampolines van Nederland!

Goede trampoline kopen?

De beste trampoline volgens de Trampoline Top 10 van Bol.com is de Salta trampoline 183 cm met veiligheidsnet voor slechts € 136,99!

Interesse in deze absolute nr.1 trampoline? Klik dan hier!

Salta Combo trampoline 183 cm roze / groen / zwart

 

 

 

Op De Beste Trampoline vind je de 10 beste trampolines.

 

Er zijn tegenwoordig zeer veel webshops die een trampoline te koop aanbieden. Van deze webshops bied 50% zeer slechte trampolines aan. Het enige pluspunt van deze trampolines is de lage prijs, maar de kwaliteit is meestal waardeloos. Van de andere helft van de webshops kan 90% niet of geen afdoende advies geven over een trampoline. Dit komt doordat ze onvoldoende productkennis hebben en meestal vanaf een zolderkamer de trampolines verkopen.

In Nederland zijn er online maar 5 tot 10 webshops die èn goede kwaliteitstrampolines verkopen èn ook nog eens een goed advies kunnen geven over een trampoline door de kennis die zij over een trampoline in huis hebben. Je kunt deze aanbieders herkennen aan een aantal punten. Ten eerste dienen ze het Thuiswinkel.org logo te voeren, dit is zeer belangrijk (www.thuiswinkel.org). Ten tweede dienen ze sowieso een aantal erkende trampolinemerken te voeren, zoals bijvoorbeeld Berg Trampolines of Avyna trampolines. De betere trampolineshops geven bovendien minimaal 2 jaar garantie op alle trampolines. Hieronder geven we een aantal tips waardoor je zeker weet dat je een goede, veilige trampoline koopt.

Wat zijn de 5 belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een trampoline?

 

  1. Het allerbelangrijkste is het frame. Als het trampolineframe niet stevig genoeg is, dan is de hele trampoline niet veilig. Een frame dient minimaal 30 mm dik te zijn (voor trampolines t/m 213 cm) of minimaal 38 mm voor de trampolines vanaf 244 cm. De dikte van het gebruikte staal dient minimaal 1,5 mm dik te zijn. Alles wat minder dik is dan 1,5 mm is niet geschikt voor een trampoline en hierdoor is de trampoline dus onveilig. Let hier goed op, dit voorkomt ernstige ongelukken.
  2. De gegeven garantie op een trampoline. Op een trampoline dient minimaal 2 jaar garantie gegeven te worden, dit betreft dan op het frame. De betere merken geven zelfs als minimale garantie 3 jaar tot maximaal 10 jaar op het trampolineframe. Als er slechts 1 jaar garantie wordt gegeven dan kun je ervan uitgaan dat het een ondeugdelijke trampoline is.
  3. De trampolinerand die bij de meeste trampolines standaard wordt meegeleverd. De trampolinerand is een heel belangrijk onderdeel voor de veiligheid van een trampoline. De trampoline beschermrand dient van een stevig materiaal gemaakt te zijn en hij moet uiteraard voldoende dikte hebben zodat de springer goed tegen de trampolineveren wordt beschermt. Een goede trampolinerand is gemaakt van "Coated PVC" en heeft daardoor een lange levensduur. De PVC dient dan ook nog eens een minimale dikte te hebben van ca. 0,35 mm. De beste vulling voor een beschermrand is "closed cell foam". Dit is foam wat lang goed blijft en niet verpulverd, zoals goedkoper foam. Bij het goedkopere foam verliest de trampolinerand na 1 jaar al zijn stevigheid en dikheid, wat weer ongelukken kan veroorzaken. De minimale dikte van een trampolinerand moet ook zeker 2,5 cm zijn. Dunnere randen zijn een gevaar voor de trampolinegebruiker.
  4. Het maximale springgewicht en springergewicht.  Een goede trampoline van 183, 200 of 213 cm dient minimaal een individueel springergewicht van 120 kg te hebben, en een totaal belastbaar springgewicht van minimaal 400 kg. Een trampoline vanaf 244 cm moet minimaal een springer van 150 kg  aankunnen en dient een maximaal springgewicht van zeker 750 kg te hebben. Heeft een trampoline een spring- of springergewicht van 100 kg of minder dan weet je bij voorbaat al dat er ondeugdelijke, goedkope materialen zijn gebruikt en de trampoline onveilig is en een korte levensduur heeft.
  5. Het merk van de trampoline. Een goede trampoline kan alleen van een echt trampolinemerk zijn. Merkloze trampolines (lees: goedkope trampolines) zijn bijna altijd gemaakt van goedkope, slechte materialen en voldoen nooit aan de benodigde veiligheidsvoorschriften. Deze trampolines zijn onveilig en zijn vaak binnen een jaar al niet meer bruikbaar. Kijk dus goed of de trampoline een merk heeft (bijvoorbeeld Berg, Avyna, Etan, Salta, Game on Sport) en of dit merk een eigen website met serviceafdeling heeft. Veel goedkope geïmporteerde trampolines uit China worden voorzien van een "nepmerknaam" en kennen geen eigen serviceafdeling, waardoor je bij schade nooit ergens op terug kunt vallen.

 

 

Welke trampolines zouden wij nooit kopen?

 

Top 3 slechte trampolines (volgens ons testteam, zie de grote trampolinetest):

 

Er kwamen eigenlijk maar 3 trampolines uit de test die wij nooit aan iemand zouden aanraden. Deze trampolines scoorden op de meeste punten een onvoldoende en werden door het testteam als onveilig, niet fijn en instabiel beoordeeld. Bij een nadere inspectie bleken tevens het frame en de trampolinerand niet aan de juiste specificaties te voldoen, wat deze trampolines een vette onvoldoende opleverde.

  • 1.

Op 1: de blauwe Hema trampoline 244 cm (model 2013). Minpunten: dunne, slechte kwaliteit trampolinerand, het frame is gemaakt van goedkoop staal dat niet voldoende gegalvaniseerd is (waardoor de trampoline snel gaat roesten), het maximale springgewicht is slechts 100 kg (heeft weer te maken met het slechte frame) en hij voelt tijdens het springen als zeer instabiel aan. Onze conclusie: niet kopen deze trampoline, hij houdt het waarschijnlijk nog niet 1 jaar vol.

 

  • 2.

Op 2: de Exit Twist trampoline 244 cm met veiligheidsnet roze grijs. Hoewel Exit Toys normaal gesproken goede, degelijke trampolines levert slaan ze met de Exit Twist trampoline de plank volledig mis. Op het eerste oog ziet de Exit Twist trampoline er zeer leuk uit, maar uit de test blijkt dat het aan alle kanten rammelt. Het eerste en belangrijkste minpunt is het frame. De poten zijn slechts 33 mm dik en de staaldikte is slechts 1 mm, wat beide echt veel te weinig is en op den duur onveilige situaties kan opleveren. Hierdoor heeft deze trampoline ook slechts een totaal springgewicht van 100 kg, wat neerkomt op 1 kind van maximaal 35 kg. Een volwassene of meerdere kinderen tegelijk erop is dus niet mogelijk. De beschermrand heeft 2 kleuren (roze en grijs), maar als je hem vaker omdraait wordt deze al slapper en krijg je hem helaas niet meer stevig op de juiste plek. De rand is bovendien slechts 1,5 tot 2 cm dik, gevaarlijk dus! Ten slotte is het veiligheidsnet van dermate slechte kwaliteit dat hij bovenin helemaal gaat hangen (is niet verstevigd aan de bovenkant, zie onderstaande afbeelding) na een tijdje springen. Aan de onderkant kan het net niet afdoende bevestigd worden, het is voor de kleinere kinderen mogelijk om hier onderdoor te glippen zodat dit onveilige situaties oplevert. Conclusie: voor de prijs van € 199,00 zijn er veel betere en veiligere trampolines te koop!

Op plek 2 van de slechte trampoline test, de exit twist trampoline 244 cm:

Exit Twist Trampoline met veiligheidsnet 244 cm kopen

 

 

  • 3.

De slechtste van deze 3: Trampoline 244 cm van de Gamma (model 2013): hier kunnen we kort over zijn: bij het opbouwen ging er al zo veel mis dat er eigenlijk nooit een echte trampoline heeft gestaan. Het frame was van slechte kwaliteit en paste niet in of bij elkaar, de rand was van flubbermateriaal en kun je beter gebruiken als zeil, want veel dikker was hij niet. Onze conclusie: koop deze trampoline nooit, het is een echte miskoop!

 

 

Goede trampoline merken

Uit alle informatie die wij op deze site verzameld hebben kunnen wij constateren dat er in Nederland 3 goede trampoline merken zijn, die echte goede, top trampolines op de markt brengen tegen een mooie prijs. Dit zijn in willekeurige volgorde: Salta trampolines, Avyna trampolines en Springfree trampolines. Als je 1 van deze goede trampolinemerken gaat kopen dan weet je zeker dat je een prima trampoline in huis hebt. Ook alle trampoline onderdelen en trampoline accessoires van deze 3 trampoline merken zijn van hoogwaardige kwaliteit. Een trampoline beschermrand, trampoline trapje of een trampoline afdekhoes van Salta, Avyna Pro-Line of Springfree trampolines gaan jaren mee en blijven lang mooi en goed.