De Beste Trampoline 2022

De top 10 beste trampolines van Nederland!

De Beste Trampoline kopen | Top 10 Trampolines 2022

 

Wat is de beste trampoline van Nederland en België? Bekijk onderstaande trampoline test.

 

Ook al tijden op zoek naar de beste trampoline? Wij hebben de 10 beste, betaalbare trampolines voor je op een rijtje gezet. Waarom? Gewoon, omdat dit lekker makkelijk is en ook nog eens leuk om te doen. Lees snel verder en maak je keuze!

 

De Beste Trampoline kopen? Dat kan op de beste online trampolineshops, Trampoline.Bol.com  en Coolblue Trampolines

 

Trampoline test 2022: Top 10 van mooiste, beste en veiligste trampolines van Nederland!

 

Trampoline.Bol.com en Duursportstore.nl zijn twee online trampolinewinkels in Nederland en hebben samen een trampoline test uitgevoerd. Alle aansprekende merken zoals Bergtoys Trampolines, Avyna Trampolines, Spring Free trampolines, Salta trampolines, Exit toys en Etan trampolines zijn door ons getest en gekeurd op de volgende 10 punten:

 1. Verpakking - op welke manier is de trampoline verpakt?
 2. Montagehandleiding - is de handleiding duidelijk en in het Nederlands?
 3. Monteren - is de trampoline eenvoudig op te bouwen?
 4. Kwaliteit - van welke materialen is de trampoline gemaakt?
 5. Stabiliteit - hoe stabiel en stevig is de trampoline?
 6. Springgewicht - welk individueel en maximaal springgewicht kan de trampoline aan?
 7. Trampolinerand - hoe dik is de trampolinerand, van welk materiaal en is deze weerbestendig?
 8. Veiligheid - hoe veilig is de trampoline?
 9. Prijs - kwaliteit verhouding - hoe verhoudt de kwaliteit zich tot de prijs?
 10. Hoe ziet hij er uit? - de eerste indruk blijft altijd zeer belangrijk!

Wij hebben van ieder trampolinemerk een tussenmaat getest. Dit betekend dat de geteste trampolines minimaal 240 cm en maximaal 270 cm in doorsnede zijn.

 

 

De volgende 10 trampolines zijn als beste uit de trampoline test naar voren gekomen:

 

 

 

Nummer 1! De beste trampoline van 2022: De Salta First Class Trampoline Superior 251 cm!Op plek 1 staat de Salta First Class Trampoline Superior 251 cm. De First Class trampoline van Salta is het topmodel van Salta, maar gek genoeg een middenklasse qua prijs. Maar wat betreft de prestaties is het een echte top trampoline, vergelijkbaar met de duurste trampolines van Berg en Avyna. De First Class wordt geleverd inclusief veiligheidsnet en gratis trapje. Adviesprijs: € 449,00 (gratis verzending)

 

2.

Op de tweede plek vinden we een nieuw model uit 2019: de in onze ogen zeer fraaie Salta Black Edition trampoline 244 cm met veiligheidsnet. Deze trampoline sprong er echt uit vanwege de looks, mooier vind je ze niet snel. Bovendien is deze Salta Black Trampoline zeer mooi geprijsd als je dat afzet tegen de prestaties en het uiterlijk. Adviesprijs: € 266,00 (gratis verzending)

 

3.

Op een mooie derde plaats staat een nieuw model van Salta, de Salta Comfort Edition serie. De Salta Comfort Edition trampoline 251 cm is een geweldige trampoline voor een mooie budget prijs. De prijs is dan ook het enige wat budget is, want deze Salta Trampoline Comfort Edition is perfect afgewerkt en gemaakt van hoogwaardige materialen. De adviesprijs voor deze 251 cm trampoline is € 229,00

 

4.

De vierde plek is voor een Avyna Pro-Line trampoline, namelijk de Trampoline Avyna Pro-Line 245 cm camouflage. Avyna trampolines zijn betrouwbaar, sterk en gemaakt van uitstekende materialen. Dat vind je allemaal terug in de springprestaties, en daarom een zeer mooie vierde plek voor de Avyna Pro-Line 245 cm. Adviesprijs: € 319,00 (gratis verzending)

 

5.

De eerste rechthoekige trampoline vinden we op plek 5: Salta trampoline rechthoek met veiligheidsnet 215 x 305 cm. Deze trampoline behoort tot de grotere trampolines die in Nederland te koop zijn. Door zijn ruimte, zijn strakke design en zijn springprestaties (mede door de Goldspring veren) staat de Salta rechthoek trampoline in de top 5 van Beste trampolines van Nederland. En in onze ogen is dit zeer terecht! Adviesprijs: € 379,00 (gratis verzending)

 

6.

Hier vinden we de meest verkochte trampoline van 2020: de Salta trampoline 244 cm groen met veiligheidsnet. Deze Salta trampoline springt er uit vanwege de degelijkheid en de prijs, maar hij is tevens de moeite waard qua looks. Hij scoort op alle punten een ruime voldoende tot goed. Goede kwaliteit en dikte van het gebruikte staal, dikke beschermrand, ruime garantieperiode en een hoog springergewicht (150kg). Kortom een trampoline aankoop waar je zeker geen spijt van zult krijgen. Het mooiste is dat deze trampoline bij Trampolineplein.nl verkrijgbaar is met maar liefst 9 verschillende kleuren beschermrand, uniek in Nederland! Adviesprijs: € 189,00, inclusief verzendkosten.

 

7.

De trampoline Avyna Powerjumper 245 cm inclusief veiligheidsnet vinden we op plek 7. Ook de Powerjumper Avyna scoort op alle punten een zeer ruime voldoende. Avyna gebruikt voor alle trampolineranden "coated PVC", wat het beste materiaal is voor een trampolinerand. Bovendien is de vulling van de trampolinerand "closed cell foam". Dit is foam wat na een tijdje niet verpulverd, zodat de rand zeer lang zijn stevigheid houdt. Het nadeel van deze Avyna Powerjumper trampoline is dat het veiligheidsnet aan de binnenkant van de trampolinerand wordt bevestigd, zodat niet de complete trampolinebreedte kan worden gebruikt. Adviesprijs: € 439,00 inclusief verzending.

 

8.

Op 8 staat Berg Trampoline Champion 270 cm (met of zonderveiligheidsnet verkrijgbaar). Dit is eigenlijk het duurdere broertje van de Berg trampoline favorit, en dit komt tot uiting in de gebruikte materialen en springprestaties. Alles is net eventjes iets degelijker, steviger en beter afgewerkt, maar uiteraard is de prijs hierdoor een stukkie hoger dan die van de Berg trampoline favorit. De Berg Champion is een trampoline waar je jaren veel plezier aan hebt. Adviesprijs: € 419,00 (inclusief verzending).

 

9.

Plek 9 is voor een trampoline die speciaal voor de peuters en kleuters op de markt is gebracht: de Salta Junior Trampoline roze of zwart. Een hele mooie trampoline met een roze beschermrand en roze palen van het veiligheidsnet. Deze trampoline is geschikt voor zowel binnen als buiten, en is speciaal ontworpen voor de jongste springers. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten, deze gave trampoline kost inclusief veiligheidsnet en verzending slechts € 99,00.

 

10.

De kleinste trampoline uit deze test staat op plaats 10. De Salta trampoline 183 cm zwart met veiligheidsnet is gewoon een hele mooie top trampoline met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Deze kleine maar zeer fijne trampoline is de absolute bestseller in Nederland en is uitermate geschikt voor de vele stadstuinen die Nederland rijk is. De prijs voor deze top trampoline is dan ook aan de kleine kant: € 139,00

 

De 3 trampolines die als slechtste trampolines uit de test zijn gekomen vind je hier.

 

 De nr. 4 uit de trampoline test, de Avyna Pro-Line 244 cm, hier met veiligheidsnet:

 

 

trampoline avyna pro-line met veiligheidsnet

 

 

 

 

 De nr. 2 uit onze trampoline test, de Salta Black trampoline met veiligheidsnet (in rechthoekige uitvoering):

 

 

 

Trampoline test top 10: nr 2 salta black trampoline

 

 

 

 

Top 5 Beste Inground Trampolines van 2022

Aangezien een trampoline ingraven ook in 2016 weer zeer populair is hebben wij van debestetrampoline.nl ook een trampolinetest uitgevoerd onder verschillende inground (ingraaf) trampolines. De beste 5 trampolines die je kan ingraven hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet:

 

1. Salta Inground Trampoline Ground Excellent 244 cm zwart

2. Avyna Inground Trampoline Pro-Line 305 cm Camouflage met veiligheidsnet

3. Salta Inground Trampoline rechthoekig 305 x 214 cm groen

4. Salta Trampoline Duo Ingraaf 213 cm Roze

5. Avyna Trampoline Rechthoekig Inground Antraciet 380 x 255 cmDe Beste Trampoline van 2022 (Nr. 2 uit onze trampoline test) op video: 

 

Trampoline Top 10 Bol.com

Ook Bol.com, misschien we de grootste aanbieder van Trampolines in Nederland en Belgie, heeft een eigen top 10 samengesteld. Deze Top 10 Trampolines 2022 is gebaseerd op de meest verkochte trampolines. Deze top 10 kan je hier vinden:

 

TRAMPOLINE TOP 10 BOL.COM - MEEST VERKOCHT

 

Top 10 Bol.com:

 1. Salta Combo 183 cm Antraciet - Trampoline
 2. Salta Premium Black Edition Combo 183 cm - Trampoline
 3. Salta Combo 183 cm Roze - Trampoline
 4. Plum Junior Trampoline 140 cm inclusief veiligheidsnet - Trampoline
 5. P&M Trampoline met veiligheidsnet 244 cm - Trampoline
 6. Salta Combo 183 cm Groen - Trampoline
 7. Jumpline Mini Trampoline 96 cm - Trampoline
 8. Salta Comfort Edition 244cm - Trampoline
 9. Plum Junior Trampoline inclusief Veiligheidsnet Roze 140 cm - Trampoline
 10. ScSports - Fitness Mini Trampoline - met veiligheidsnet ca. Ø 140 cm - kinderen 3 tot 8 jaar - max. Belastbaar 100 kg

 

 

 

 

 

 

Deze trampolinetest is uitgevoerd door 8 kinderen en 4 volwassenen in de leeftijd van 6 t/m 46 jaar. Dit is een geheel onafhankelijk onderzoek en hieruit mogen dan ook geen conclusies worden getrokken. Debestetrampoline.nl is bovendien niet verantwoordelijk voor eventuele consequenties naar aanleiding van de hieruit voortkomende resultaten. Tevens wordt er geen rectificatie toegepast, mocht er hier door de geteste trampolinemerken of derden op aangedrongen worden.